Hrvatski English

Diplomski studij

Diplomski sveučilišni studij grafičke tehnologije izvodi se u trajanju od četiri semestra ( 120 ects bodova) čijim se završetkom stječe titula Magistar/magistra inženjer/inženjerka grafičke tehnologije.

Na diplomskom studiju moguće je odabrati između dva smjera:

 • tehničko-tehnološkog smjera

Diplomski studij grafičke tehnologije osposobljava studente za stručnu i kreativnu nadogradnju, znanstveni razvoj i samostalan rad u svim domenama grafičke proizvodnje. Sukladno tome, studenti se osposobljavaju za vođenje i upravljanje bilo kojim tiskarskim sustavom, od najmanjih do srednje velikih i najvećih, te za ekonomiziranje i upravljanje kvalitetom unutar navedenih sustava.

Na tehničko-tehnološkom smjeru potrebno je odabrati jedan od pet modula: grafička tehnologija, multimedij, nakladništvo, ambalaža i grafički managment.

 • dizajna grafičkih proizvoda

Studenti se obrazuju za rad na oblikovanju i projektiranju grafičkih proizvoda, za rad na razvoju komunikoloških kriterija grafičkog dizajna te za ispitivanje i optimiziranje grafičkih materijala.

Diplomski studij osposobljava studente za stručnu i kreativnu nadogradnju, znanstveni razvoj i samostalan rad u svim domenama grafičke proizvodnje. Sukladno tome, studenti se osposobljavaju za vođenje i upravljanje bilo kojim tiskarskim sustavom, od najmanjih do srednje velikih i najvećih, te za ekonomiziranje i upravljanje kvalitetom unutar navedenih sustava.

Studenti se na smjeru Dizajn grafičkih proizvoda osposobljavaju za rad na oblikovanju i projektiranju grafičkih proizvoda, za rad na razvoju komunikoloških kriterija grafičkog dizajna te za ispitivanje i optimiziranje grafičkih materijala.

Studenti na oba smjera stječu znanja, sposobnosti i vještine koje će im omogućiti:

 • vođenje i projektiranje multimedijskih sustava;
 • vođenje i upravljanje projektima vezanim uz ambalažu, izdavaštvo i grafički managment;
 • obavljanje poslova vezanih uz grafički dizajn; Kreiranje idejnih rješenja vizualnog identiteta;
 • realizaciju idejnih rešenja grafičkih komunikacija, itd.

Studijem im se razvija sposobnost i vještina pronalaženja ponuđenih i alternativnih rješenja, koja će im omogućiti da:

 • preventivno djeluju i uklone potencijalne probleme;
 • ubrzaju poslovne procese;
 • povećavaju učinkovitost rada;
 • stvore optimalne uvjete za daljnji razvoj;
 • te da prepoznaju potrebu za cijelo životnim obrazovanjem.

Sukladno nastavnom planu i programu Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osobe koje će završiti diplomski studij grafičke tehnologije steći će i niz drugih znanja, razviti sposobnosti i vještina koje će im omogućiti lako i brzo zapošljavanje u jednoj izuzetno perspektivnoj struci te ukoliko se odluče za nastavak studiranja mogućnost nastavka znanstvenog i stručnog usavršavanja na POSLIJEDIPLOMSKOM DOKTORSKOM STUDIJU.

Dizajn Vladimir Končar - Studio Revolucija
Razvoj Davor Bagarić - Rebellis IT