EUROPSKI TJEDAN TESTIRANJA NA HIV 2023.

Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo, čija je voditeljica prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, pridružuje se Europskom tjednu testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV provođenjem besplatnog i anonimnog testiranja brzim testovima. U sklopu ETW provest ćemo i anonimno, besplatno (bez uputnice) savjetovanje i testiranje mladih koji smatraju da su bili u riziku od zaraze spolno prenosivom infekcijom uzrokovanom mikrobiološkim uzročnicima (klamidija, ureaplazma, mikoplazma, gonoreja i trihomonas).

Svake se godine krajem studenog, ususret 1. prosincu – Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a – obilježava Europski tjedan testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV. Tijekom ETW-a, europske zemlje pozivaju se da svojim aktivnostima doprinesu informiranju građana o važnosti testiranja, ranog otkrivanja infekcije HIV-om te pravovremenog liječenja.

Testiranja će se provoditi radnim danima od 23. studenog do 01. prosinca u Zagrebu, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 (prizemlje), od 15 do 19 sati.

Ovim Vas putem pozivamo da nas podržite i potaknete svoje studente na testiranje objavom vizuala u prilogu na svojim mrežnim stranicama ili društvenim mrežama.

Dodatno, šaljemo i tekst priopćenja u kojem je više informacija. Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju smo na niže navedenim kontaktima.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji i srdačno Vas pozdravljamo!

Kontakti:
Diana Jovičić Burić
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Voditeljica Odsjeka za praćenje odrednica spolnog zdravlja
Rockefellerova 12
10 000 Zagreb
T 01 4863 345
www.zivjetizdravo.eu
diana.jovicic@hzjz.hr

Lana Kasumović
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Voditeljica Odsjeka za promicanje spolnog zdravlja sa savjetovalištem
Rockefellerova 12
10 000 Zagreb
T 01 4863 345
lana.kasumovic@hzjz.hr