Nagradni natječaj FESPA Student Printeriors Award 2020

Pravila nagradnog natječaja pod nazivom

 „FESPA Student Printeriors Award 2020

 Zagreb, 15. svibnja 2020. godine

1. Pravila

1.1. FESPA Hrvatska  u suradnji sa Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira natječaj pod nazivom „FESPA 2020 Student Award” (u daljnjem tekstu: Natječaj), te ovim pravilima uređuje način i uvjete sudjelovanja u nagradnom natječaju, rokove za ostvarivanje prava na nagradu i druga pitanja važna za priređivanje nagradnog natječaja i sudjelovanja u istom.

2.  Nagradni natječaj

2.1. Nagradni natječaj organizira se na portalu https://www.grf.unizg.hr/ u razdoblju od 15.05.2020. g. do 02.06.2020. godine.

2.2. Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju svi studenti i timovi studenata koji prijavljuju autorske studentske radove u sklopu programa „FESPA Student Printeriors Award 2020“. 

2.3. Prijave za nagradni natječaj se dostavljaju putem prijavnice dostupne na ovoj stranici. (prijava mora sadržavati osobne podatke: ime, prezime, broj telefona, datum rođenja, e-mail.)

2.4. U konkurenciji za osvajanje nagrade sudjeluju svi prijavljeni koji su ispunili prijavnicu i prijavili rad do 02.06.2020. godine u 23:59 sati. 

2.4. Odabir pobjednika provest će žiri sastavljen od predstavnika FESPA Hrvatska i djelatnika Grafičkog fakulteta. Između dostavljenih projekata žiri će prema kriteriju kreativnosti izabrati minimalno 1, a maksimalno 25 dobitnika. Odluka žirija je konačna.

2.5. Imena i prezimena dobitnika nagrade po izboru žirija biti će objavljena dana 08.06.2020. g. na portalu https://www.grf.unizg.hr/ i https://fespahrvatska.hr/.

2.6. Nagradu čini tisak odabranih radova na tapetu te izlaganje u ulaznim prostorima zgrade Grafičkog fakulteta. Ovisno o odluci žirija nagradni fond može biti podijeljen između maksimalno 3 najbolja rada (1-3 dobitnika) ovisno o kreativnosti prijavljenih projekata. Prijaviteljima najboljih projekata omogućit će se podrška koja uključuje mentorsku i konzultantsku podršku od strane FESPA Hrvatska.

2.7. Prijave i radovi na natječaj koji pristignu bez podataka o sudionicima nagradnog natječaja smatrat će se nevažećim.  

2.8. Dobitnici nagrada pristaju na objavu članka o osvojenim nagradama te objavu fotografija i njihovih osobnih podataka u tiskanim i digitalnim izdanjima FESPA Hrvatska ali i svim ostalim medijima u svrhu promocije natječaja, Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i same FESPA-e Ltd.. Svi natjecatelji zadržavaju autorska prava nad svojim radovima.

2.9.  Priređivač se obvezuje da će s osobnim podacima koje sudionik učini dostupnima u svrhu ovog Nagradnog natječaja, postupati u skladu s odredbama relevantnih propisa koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

2.10. Svi sudionici natječaja jamče da su prijavljeni radovi isključivo njihovo autorsko djelo. Pobjednici prihvaćaju neograničeno korištenje (reprodukciju) s naše strane/strane FESPA-e.

2.11. Sudjelovanjem u Nagradnom natječaju svaki sudionik prihvaća prava i obveze iz ovih Pravila.

3.  Nagradni zadatak

3.1. Osmisliti i dizajnirati grafički uzorak za tapetu širine 100 cm i neodređene dužine (dizajn je potrebno prilagoditi na način da se uzorak može neograničeno ponavljati po dužini). FESPA Hrvatska će otisnuti uzorak na tapetu koja će biti izložena na zidu ulaznog prostora ili hodnika zgrade Grafičkog fakulteta. Radovi trebaju biti predani u rezoluciji pogodnoj za reprodukciju na zadanim dimenzijama (1:1 mjerilo, minimalno 300 px/inch). Radovi se predaju u PDF formatu uz prilog radnog dokumenta (Ai, PSD,…) i vizualizaciju ponavljanja uzorka po dužini (JPG, PNG, TIFF, PSD).