PEOPLE & EURAXESS info dan u Zagrebu, 11.4.2013.

Povodom otvaranja natječaja za prijavu na individualne Marie Curie akcije (IEF, IIF, IOF) 11. travnja 2013. godine u Agenciji za mobilnost i programe EU u Zagrebu, Frankopanska 26, održat će se FP7 PEOPLE & EURAXESS info dan. Intra-European Fellowship (IEF), International Incoming Fellowship (IIF) te International Outgoing Fellowship (IOF) tri su financijska mehanizma koji omogućavaju znanstvenicima usavršavanje u inozemstvu te zapošljavanje stranih ili iseljenih znanstvenika u znanstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Kako PEOPLE program nudi mehanizme za financiranje takve mobilnosti istraživača, a EURAXESS program pruža savjetodavnu pomoć mobilnim istraživačima pri preseljenju u drugu državu, info dan će ponajviše biti od koristi onima koji planiraju provesti određeno vrijeme u inozemstvu ili pak ugostiti stranog istraživača na svojoj znanstvenoj ustanovi. 

Izlaganja će održati dr. sc. Robert Vianello s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, višestruki dobitnik Marie Curie stipendija te gđa Ana Grdović, nacionalna kontakt osoba za People potprogram te financije u cijelom FP7 programu, ujedno djelatnica Agencije za mobilnost i programe EU. 

Na ovaj se natječaj mogu prijavljivati istraživači s doktoratom ili s više od četiri godine istraživačkog iskustva.

Više o natječajima za individualne Marie Curie akcije može se pročitati u članku „Postani Marie Curie stipendist“.