Petra Slobodnjak – Povratna karta

Putujuća izložba

Vlak u kojem će biti postavljena izložba kreće na svoje putovanje u nedjelju 29. siječnja 2012. u 19:54, na relaciji Bjelovar-Zagreb (u Zagreb dolazi u 21: 39, te se izložba može dočekati i na peronu u Zagrebu). Ona cijeli tjedan putuje po većim gradovima Hrvatske, a završava povratkom iz Zagreba u Bjelovar u petak 3. veljače 2012. Izložba je postavljena u četiri vagona vlaka cijelom njihovom dužinom.

Raspored stanica na kojima vlak stoji te je izložba otvorena za gledanje…

Za organizaciju izložbe zaslužan je Fotoklub Bjelovar i Petra Slobodnjak, a izložba je dio diplomskog rada na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Sve detalje o izložbi i stanicama na koje vlak dolazi pronađite na Facebooku.

Povratna karta priča je o životnom putu, o stvarima koje su me formirale kao osobu, o ljudima zbog kojih mi fotografija nije samo dobar kadar.

O onima koji su utjecali na mene i pružili mi toplinu koja je još uvijek prisutna, no zbog modernog načina života, oni katkada u mom planeru bivaju stavljeni na čekanje.

Moj put ispričan je u obliku izložbe, no to nije samo moj put… Jer svaki mladi čovjek ide tim putem, samo ga priča na drukčiji način.

Izložba je postavljena u vlaku, simbolu našeg putovanja, a podsjeća mlade ljude kako je katkada potrebno kupiti povratnu kartu.