Poziv na gostujuće predavanje: Trendovi u grafičkoj industriji izv. prof. Nemanje Kašikovića

Pozivaju  se djelatnici Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na pozvano predavanje izv.prof. dr. sc. Nemanje Kašikovića da će se u izvesti u sklopu CEPPUS programa

Predavanje će se održati u ponedeljak 20. siječnja 2020. U predavaoni B Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 14.20.

Dr. sc. Nemanja Kašiković je izvanredni profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, Fakultetu tehničkih nauka, Departmanu za grafičko inženjerstvo i dizajn. Nositelj je 3 kolegija: Tehnike štampe – prediplomski studij; Digitalna štampa – diplomski studij i Odabranih poglavlja iz savremenih tehnika štampi – doktorski studij. Autor je dva sveučilišna udžbenika (Digitalna štampa

i Sito štampa), te tri skripte za viježbe: Tehnike štampe, Grafički sistemi i Digitalna štampa.

Izv. prof. Nemanja kašiković je član Savjeta Fakulteta tehničkih nauka, savjeta doktorskih akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka, član je odbora za saradnju sa privredom Fakulteta tehničkih nauka i rukovodilac doktroskih akademskih studija na Departmanu za Grafičko inženjerstvo i dizajn.

Trenutni je glavni i odgovorni urednik časopisa Journal of Graphic engineering and design, te obnaša funkciju člana redakcionog odbora časopisa Tekstilna industrija. Do sada je recezirao brojne znanstveno-stručne radove u časopisima: Journal of Materials Chemistry – C, Journal of industrial textiles, Journal of imaging science and technology, Tehnički vjesnik – Technical gazzete , Agro Food Industry HI-Tech, Journal of Graphic engineering and design.