Poziv na otvorenje izložbe KOM ART 2019 i predavanje o komercijalnoj fotografiji u četvrtak 7.11. u 12:30

Poštovani,

pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate otvorenje izložbe KOM ART 2019 koja će se otvoriti 7.11. u 12:30 u predvorju fakulteta. Riječ je o bijenalnoj, žiriranoj izložbi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a.

„Naglasak je stavljen na umjetnički element fotografije koji nadilazi razinu narudžbe. U tom kontekstu promišljanja, članovi Sekcije predstavljaju se svojim najuspješnijim komercijalnim projektima. Naglasak, pritom, nije stavljen na komercijalnu i agencijsku uspješnost pojedine kampanje, već na umjetničke domete koje su fotografi postigle u ovom zahtjevnom segmentu fotografske prakse. Osamnaest članova Sekcije za fotografiju ULUPUH-a (Janko Belaj, Mara Bratoš, Saša Ćetković, Damir Hoyka, Anto Magzan, Mario Majcan, Alan Matuka, Tomislav Marić, Miro Martinić, Ratko Mavar, Dag Oršić, Zoran Osrečak, Boris Poljičanin, Romulić & Stojčić, Hrvoje Serdar, Igor Šeler, Vladimir Šimunić i Siniša Uštulica) prepoznali su važnost preispitivanja umjetničkog elementa u komercijalnoj fotografiji brendirane današnjice te se predstavili radovima nastalim u protekle dvije godine. Stavljanje naglaska na elemente umjetničkog u komercijalnom, pitanje je medija i poruke, u kojem je Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, najbolje moguće mjesto komuniciranja.“ – osvrt kustosice Draženke Jalšić Ernečić iz kataloga izložbe.

Nakon otvorenja predviđeno je predstavljanje autora uz druženje sa studentima te kraće predavanje o komercijalnoj fotografiji koje će održati kustosica izložbe Draženka Jalšić Ernečić u A dvorani od 13:30 do 15 sati. Predavanje je otvoreno svima zainteresiranima.