Poziv na prvu znanstvenu tribinu Most u hrvatsku znanost

„Najobrazovaniji Hrvat“ gost prve tribine za popularizaciju znanosti na Fakultetu hrvatskih studija

Prva tribina pod nazivom Most u hrvatsku znanost održat će se u Knjižnici Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u srijedu, 10. travnja 2024. u 11 sati. Gostujući znanstvenik bit će trostruki doktor znanosti (doktor informacijskih znanosti, doktor filmologije i književnosti, doktor komunikologije i akademski redatelj) te nositelj neslužbene titule „najobrazovanijeg Hrvata“ izv. prof. dr. sc. Nikša Sviličić.

Tribina Most u hrvatsku znanost inicijativa je Znanstvenoga zavoda Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu koja ima za cilj povezivanje studenata s hrvatskim znanstvenicima iz različitih znanstvenih područja kako bi se potaknula interakcija, razmjena ideja i poticanje zanimanje studenata za znanost i znanstvenu karijeru.

Osim toga, tribine će služiti kao prostor za dijalog, razmjenu mišljenja i promicanje javne rasprave o važnim znanstvenim i društvenim pitanjima, dublje razumijevanje suštine znanstvenih dostignuća kroz interaktivnu razmjenu ideja, potičući kod studenata kritičko razmišljanje i otvarajući put novim spoznajama.