Poziv na radionicu mreže Demola (Finska)

Pozvani ste na radionicu mreže Demola (Finska) koja će se održati 26. studenog 2013. s početkom u 9:00 na Sveučilištu u Zagrebu, Zvonimirova 8.

Sveučilište u Zagrebu sudjeluje u projektu „Co-operation of SEE science parks for the promotion of transnational market uptake of R&D results and technologies by SMEs“ (SEETechnology). Projekt se financira iz programa South East Europe (SEE) transnacionalne suradnje.

U okviru ovoga projekta predstavit će se mreža Demola iz Finske. Projekt Demola pokrenut je u Finskoj 2008. godine i ubrzo je postao toliko uspješan da se pretvorio u mrežu koja povezuje četiri europske zemlje.

U sklopu Demole u čijoj je mreži 1500 studenata, 250 projekata i 6 centara (Tampere, Vilnius, Oulu, Budimpešta, istočna Švedska i zapadna Švedska) sveučilišni studenti razvijaju proizvode i usluge zajedno s tvrtkama te na taj način pridonose rješavanju stvarnih problema. Demola pomaže u uspostavljanju potreba i kompetencija te ujedinjuje funkcionalne grupe, a time olakšava proces stvaranja.

Demola svojim inovativnim pristupom povezuje darovite studente, tvrtke i akademsku zajednicu i stvara uvjete za što bolju suradnju poslovne zajednice i sveučilišta.