Produžetak natječaja za stipendiju: City University of Hong Kong, za ljetni semestar ak. god. 2013./14.

Temeljem bilateralnog sporazuma između City University of Hong Kong i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za jednu (1) stipendiju za studentsku razmjenu u ljetnom semestru akademske godine 2013./14. za preddiplomske studijske programe koji se izvode na tom sveučilištu.

Natječaj je produljen. Novi rok za prijave: 14. listopad 2013.

Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na City University of Hong Kong za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane City University of Hong Kong, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn, te refundaciju putnih troškova u iznosu do 5.000 kn.

Za stipendiju se mogu natjecati studenti preddiplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu sa odslušana minimalno dva semestra, dobrim uspjehom u studiju i znanjem engleskog jezika.

Studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog svog boravka na stranom sveučilištu. Ako pripadaju kategoriji studenata koji ili u potpunosti ili djelomično sami financiraju svoj studij, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati školarinu matičnoj ustanovi.

Zainteresirani kandidati trebaju do ponedjeljka 14. listopada 2013. Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb s naznakom natječaja dostaviti sljedeće dokumente:

• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na engleskom jeziku na Europass CV obrascu, dostupnom na: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na City University of Hong Kong na engleskom jeziku (max 2500 znakova)
• preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom jeziku,
• prijepis ocjena položenih ispita na engleskom jeziku
• potvrdu o upisanoj akademskoj godini 2013./14., ili potvrdu o zadovoljenim uvjetima za upis
• potvrdu o znanju engleskog jezika – rezultati ispita TOEFL (min. rezultat 79 za TOEFL iBT® test), ili IELTS (min. rezultat 6.5)

Podrobnije obavijesti o City University of Hong Kong dostupne su na adresi: http://www.cityu.edu.hk/.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabranog kandidata/kandidatkinju Sveučilište u Zagrebu predlaže stranom sveučilištu koje donosi konačnu odluku o prihvaćanju.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, http://international.unizg.hr/.

Osoba za kontakt: dr. sc. Ružica Bruvo, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ruzica.bruvo@unizg.hr, tel. 46-98-107.