Rezultati Erasmus natječaja za stručnu praksu studenti (SMP) ak.god. 2012./13.

Natječaj za sudjelovanje u Programu Erasmus za studente – stručna praksa objavljen je u lipnju 2012. Studenti su se mogli prijaviti do popunjenja kvote.

Rezultati Natječaja nalaze se u prilogu.

ECTS koordinatori dostavili su izvornu natječajnu dokumentaciju Uredu za međunarodnu suradnju i odobrili odlazak studenata na stručnu praksu.
 

Financijska potpora za stručnu praksu odobrena je za 140 studenata, a 10 studenata nalazi se na listi čekanja.

Sveučilište u Zagrebu studentima kojima je odobrena financijska potpora za stručnu praksu odobrava ukupno 400/450 ili 500 EUR mjesečno, ovisno o zemlji u kojoj obavljaju stručnu praksu, iz sredstava koja osigurava Agencija za mobilnost i programe EU za boravak do 6 mjeseci. Napominjemo da financijska potpora pokriva samo dio životnih troškova u inozemstvu.
 

Studenti koji se nalaze na listi čekanja odabrani su od strane svojih fakulteta/akademija. Oni imaju dvije mogućnosti:

1. pričekati mogući pomak rang liste – bit će obaviješteni putem elektroničke pošte

2. otići na stručnu praksu bez financijske potpore, kao tzv. zero-grant studenti. Na zero-grant studente primjenjuju se sva pravila kao i za Erasmus studente koji primaju potporu. To također znači da se Erasmus studenti bez potpore mogu najviše jedanput tijekom studija prijaviti za stručnu praksu. Studenti koji žele otići u tom svojstvu trebaju zajedno sa svojim ECTS koordinatorom ispuniti službeni obrazac, te isti dostaviti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta. Rok: najkasnije mjesec dana prije planiranog odlaska na stručnu praksu.

U slučaju da student odustane od stručne prakse obavezno je dostaviti vlastoručno potpisanu izjavu na službenom obrascu u Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta (obrazac možete pronaći ovdje).

Prilog

Rezultati Erasmus natječaja za stručnu praksu studenti (SMP) ak.god. 2012./13.
Upute za studente na stručnoj praksi

Obrazac Training Agreement & Quality Commitment

Erasmus studentska povelja

 

Tijekom stručne prakse:

1. Studenti su dužni Uredu za međunarodnu suradnju (placement@unizg.hr) i svome mentoru na Fakultetu/Akademiji dostavljati mjesečna izvješća o provedbi prakse.

Po završetku stručne prakse:
 

1. Studentov mentor na stranoj instituciji je dužan ispuniti i potpisati, te staviti pečat ustanove na Potvrdu o obavljenoj praksi (Work Experience Confirmation);

2. Studenti su također obavezni ispuniti i Završno izvješće. Ispunjeno Završno izvješće potrebno je u elektronskom obliku (word.doc format) poslati na e-mail adresu placement@unizg.hr, a ispisani primjerak vlastoručno potpisati i dostaviti sa ostalom potrebnom dokumentacijom.

Mole se svi studenti da detaljno pročitaju Upute, a u slučaju bilo kakvih daljnih pitanja i/ili nejasnoća mogu poslati upit na e-mail adresu placement@unizg.hr ili doći osobno u vrijeme primanja studenata u Zvonimirovu 8 (soba 6/7; osoba za kontakt: Ružica Bruvo).

 

Klasa: 605-01/12-22/28
Urbroj: 380-151/131-12-264
 

Zagreb, 27. prosinca 2012.