Studentska udruga Hrvatska akademska zajednica – predstavljanje studentima

Poštovani,

pišem Vam u ime Hrvatske akademske zajednice Sveučilišta u Zagrebu s molbom da dolje navedene informacije podijelite sa svojim studentima putem službene web stranice, studentskog maila, društvenih mreža, Merlina/LMS-a.

Trenutno provodimo regrutacije studenata u našu udrugu i cilj nam je da što više studenata informiramo o tome kako bi se učlanili ako to žele. Budući da na Vašem fakultetu ne postoji ogranak, voljeli bismo da i ostali studenti čuju za nas jer su upravo oni ti koji trebaju biti studentski proaktivni te težiti tome da budu promjena koju žele vidjeti u svijetu jer su upravo oni naša budućnost. 

  • Hrvatska akademska zajednica najstarija je i najveća studentska i akademska udruga u Hrvatskoj. Svoj rad započeli smo 1990. u cilju borbe za studentska prava, razvitka visokog obrazovanja i promicanja društvenog, znanstvenog i političkog razvoja, a naša misija je stvaranje dijaloga i pluralizma ideja. 
  • Djelujemo na području cijele Hrvatske, a posebno na sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. 
  • Na Sveučilištu u Zagrebu trenutno brojimo 5 ogranaka na sljedećim fakultetima: Ekonomski, Medicinski, Pravni i Filozofski fakultet te Fakultet političkih znanosti. 
  • Članovi HAZ-a imaju priliku iskoristiti prednosti najveće studentske alumni zajednice koja broji ministre, doktore znanosti, poduzetnike i mnoge druge. 
  • Naš rad uključuje organiziranje konferencija, radionica, predavanja, putovanja i raznih akademija te volontiranje i sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Organizirali smo projekte kao što su Poduzetnička i Investicijska akademija, kongres Medicina svuda oko nas, Politička akademija i druge. Također, vodimo studentske novine – Glas studenta i podcast Studentelu. 
  • Želja nam je članovima pružiti potrebne vještine za veći uspjeh na tržištu rada, kao i osnažiti ih za konkretan doprinos hrvatskom i europskom društvu
  • Upravo zato smo ponosni što naši članovi nakon fakulteta većinom postaju mladi poduzetnici, političari ili znanstvenici.

U privitku Vam šaljemo kratku prezentaciju o nama, a u nastavku su poveznice:

Unaprijed zahvaljujemo na uvažavanju navedene molbe i izdvojenom vremenu te se nadamo kako će nas studenti prepoznati, našu želju i inicijativu u razvoju kritičkog mišljenja i organizaciji raznih projekata.

Srdačan pozdrav,

Marko Vujanović-Kotarščak, potpredsjednik HAZUniZg.